Αμαζόνιος: Η Βραζιλία αρνήθηκε τη βοήθεια των G7 για τις πυρκαγιές

Ο Μπολσονάρου τους γυρνά την πλάτη

G7

Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη αποφάσισε να αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την Αμαζονία, κυρίως για να στείλει εκεί πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Τα ασεβή σχόλια του Μπολσονάρο για την Μπριζίτ - Έξαλλος ο Μακρόν

«Η πραγματικότητα είναι πως για την επείγουσα βοήθεια χρειάζονται ιδιαίτερα χρηματοδότηση ... διότι δεν έχουν τα κεφάλαια για να μπορέσουν να απογειωθούν τα αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα», δήλωσε γαλλική προεδρική πηγή, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την αποστολή των αεροπλάνων, η G7 συμφώνησε σε μια πτυχή μεσοπρόθεσμης βοήθειας για την αναδάσωση, η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και για την οποία θα χρειαστεί η συμφωνία της Βραζιλίας, καθώς και συνεργασία με τις μκο και τους τοπικούς πληθυσμούς, διευκρινίσθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Ωστόσο, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας,  Ζαΐχ Μπολσονάρου, γύρισε την πλάτη στη βοήθεια των G7 για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. 

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Μπολσονάρου αμφισβήτησε τις προθέσεις του Μακρόν, στην προσπάθεια του Γάλλου προέδρου να εξασφαλίσει διεθνή στήριξη για το σχέδιο διάσωσης του Αμαζονίου.

«Δεν είμαστε αποικία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπολσονάρου, που είναι σε ανοιχτή κόντρα με τον Μακρόν, μεταξύ άλλων και για τα σχόλια που έκανε για την «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας. «Ο σεβασμός της κυριαρχίας μιας χώρας είναι το λιγότερο που αναμένεται σε έναν πολιτισμένο κόσμο», έγραψε ακόμη ο Μπολσονάρου στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top