Μαλαισία: Εντοπίστηκε νεκρή η 15χρονη αγνοούμενη Nora Quoirin

Χάθηκε ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από τις έρευνες για τον εντοπισμό της εξαφανισμένης 15χρονης

Τη σορό της 15χρονης Nora Quoirin  ανακάλυψαν σήμερα οι Αρχές στη Μαλαισία. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε μέσα σε περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Η ανακοίνωση για την εξαφάνιση της 15χρονης - φωτογραφία: LucieBlackmanTrust

Η Nora, που ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες (είχε γεννηθεί με μια διαταραχή που επηρέαζε την ανάπτυξη του εγκεφάλου), εξαφανίστηκε από το δωμάτιο στο οποίο διέμενε, στο θέρετρο Ντεσούν, στις 4 Αυγούστου. 

Η αστυνομία έκανε γνωστό πως οι γονείς της 15χρονης, με καταγωγή από Ιρλανδία και Γαλλία προχώρησαν στην αναγνώριση της ταυτότητας του πτώματος, το οποίο εντόπισαν διασώστες την Τρίτη. Η νεκροψία που θα ακολουθήσει, θα δείξει περισσότερεα στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου της Nora Quoirin, στην επιχείρηση εντοπισμού της οποίας συμμετείχαν 350 άνθρωποι, μέσα στην πυκνή ζούγκλα που βρίσκεται δίπλα στο θέρετρο. 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η ανήλικη είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Τα ίχνη της χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές σε θέρετρο της Μαλαισίας, με τους γονείς της από την πρώτη στιγμή να εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη ζωή της, καθώς η 15χρονη έχει αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες. 

 

Οι γονείς της Nora είναι ένα ζευγάρι Γαλλοιρλανδών που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο και έχουν δύο ακόμα μικρότερα παιδιά. 

«Η Nora δεν είναι ένα ανεξάρτητο παιδί. Δε θα πήγαινε πουθενά μόνη της. Η λεκτική της επικοινωνία είναι περιορισμένη. Δεν μπορεί να κάνει υπολογισμούς ή να διαχειριστεί χρήματα. Δεν μπορεί να κάνει ή να λάβει τηλεφωνήματα. Μπορεί να πλυθεί και να ντυθεί μόνη της, αλλά δεν τα καταφέρνει με κουμπιά και δυσκολεύεται στο λούσιμο» είχαν πει μεταξύ άλλων οι γονείς της όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της.

Θρίλερ στη Μαλαισία: Εξαφανίστηκε 15χρονη με νοητική υστέρηση

H μητέρα και ο πατέρα της Nora. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο πατέρας της, Sebastien, και η μητέρα της, Meabg Quoirin, εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή ανησυχίες πως η 15χρονη ίσως είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Σε μία δραματική έκκληση στις κάμερες, η μητέρα της Nora είχε δηλώσει πως «είναι το πρώτο μας παιδί. Ήταν ευάλωτη από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Είναι τόσο πολύτιμη για εμάς. Η καρδιά μας έχει ραγίσει».

Οι γονείς της Nora. Φωτογραφία: Αssociated Press

Σε παλαιότερες δηλώσεις τους δεν είχαν κρύψει πως «η Nora είναι πολύ ευαίσθητη. Μακριά από τους δικούς της μπορεί να γίνει πολύ ντροπαλή και αγχώδης»

Η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η ανήλικη να έπεσε ακόμα και θύμα εγκληματικής ενέργειας. 

O πατέρας της Nora σφίγγει το χέρι ενός εκ των αστυνομικών της Μαλαισίας. Φωτογραφία: Αssociated Press
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top