Βρετανία: « Έσπασε» και επίσημα κάθε ρεκόρ ο καύσωνας

Προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες

καύσωνας

Το μεγαλύτερο ρεκόρ «έσπασε» και επίσημα η θερμοκρασία στη Βρετανία την προηγούμενη Πέμπτη, εξαιτίας του καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. 

Το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 38.7 βαθμούς Κελσίου στον Βοτανικό Κήπο του Cambridge, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ των 38.5 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2003 στο Κεντ.

Βρετανία: Χάος στους σιδηροδρόμους εξαιτίας του καύσωνα

Η Βρετανία είναι η τέταρτη χώρα που βιώνει πρωτόγνωρες υψηλές θερμοκρασίες, με το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία να προηγούνται. Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα ξεσπάσουν έντονες καταιγίδες εντός λίγων ημερών, κυρίως στην Ουαλία. Υψηλός είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες, αστραπές, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλάζι!

Μεγάλο χάος επικρατεί και στα βρετανικά μέσα μεταφοράς, με τις ακυρώσεις δρομολογίων να γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. 

«Το κλίμα της Βρετανίας θερμάνθηκε από τα μέσα του 20ου αιώνα» σημείωσε ο Μαρκ ΜακΚάρθι, του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για το Κλίμα.

«Η κλιματική αλλαγή αυξάνει το ενδεχόμενο και τη σφοδρότητα των κυμάτων ζέστης στην Ευρώπη, γεγονός που επίσης αυξάνει τον κίνδυνο (να καταγραφούν) θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στη Βρετανία» υπογράμμισε ο ίδιος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top