Φοβούνται νέα «Κατρίνα»: Συναγερμός στη Νέα Ορλεάνη για τον τυφώνα «Μπάρι»

Πλησιάζει απειλητικά την περιοχή

γυναίκα με παιδιά σε πλημμυρισμένη περιοχή

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Ορλεάνη, καθώς πλησιάζει απειλητικά από τον Κόλπο του Μεξικού η τροπική καταιγίδα «Μπάρι».

Η πολιτεία της Λουιζιάνα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκκενώθηκαν πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά και παράκτια διυλιστήρια. Διατάχθηκε επίσης η απομάκρυνση τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων από περιοχές στην ακτογραμμή. 

Ενδεικτικό είναι ότι νωρίς την Παρασκευή, η τροπική καταιγίδα «Μπάρι ενισχυόταν με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων την ώρα. 

Οι αρχές της Νέας Ορλεάνης βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας το σύστημα αποτροπής πλημμυρών στον ποταμό Μισσισσιπή, καθώς ο «Μπάρι» αναμένεται να προκαλέσει την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο στόμιο του ποταμού. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα πέσουν 25 – 50 εκατοστά βροχής στην ακτογραμμή. 

Η τροπική καταιγίδα εκτιμάται ότι θα πλήξει τις δυτικές παρυφές της Νέας Ορλεάνης, περιοχές της οποίας βρίσκονται ήδη από την Πέμπτη κάτω απ’ το νερό. 

Αρκετοί κάτοικοι, με ζωντανές ακόμη τις μνήμες από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα» το 2005, ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ άλλοι επέδραμαν στα σούπερ μάρκετ για εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, μπαταρίες και είδη πρώτης ανάγκης. 

Η τροπική καταιγίδα Μπάρι αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα αργά την Παρασκευή ή νωρίς το Σάββατο, όταν οι άνεμοι φτάσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top