Aνταρκτική: Μετακινείται το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου

Αναμένεται κυκλώνας και στις ΗΠΑ

Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα αλλάξει το κλιματικό τοπίο. Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου άρχισε να μετακινείται.

Ζυγίζει ένα τρισεκατομμύρια τόνους και οι επιστήμονες πίστευαν ότι το παγόβουνο Α68 θα μπορούσε να μετατραπεί στο μεγαλύτερο νησί πάγου στον κόσμο. 

Όμως οι δορυφόροι το κατέγραψαν να περιστρέφεται στα νερα της θάλασσας Γουέντελ στην Ανταρκτική...

Η Έλα Γκίλμπερτ, επιστήμονας της Ανταρκτικής πέταξε με μικρό αεροπλάνο πάνω από το παγόβουνο. Ήταν η πρώτη που το κατέγραψε....Οι επιστήμονες προειδοποιούν- Έρχονται πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες.

Τα χειροτέρα έρχονται, προειδοποιούν εκ νέου οι επιστήμονες. Ως το 2050 οι μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες...

«Το Λονδίνο και η Στοκχόλμη πιθανότατα , στις δεκαετίες που έρχονται θα έχουν ένα κλίμα κοντά σε αυτό της Βαρκελώνης και της Βουδαπέστης. Για παράδειγμα, οι θερμοκρασίες του Ιουλίου που είναι 23 βαθμοί , πιθανότατα θα γίνουν 29-29 βαθμοί» ανέφερε ο μετεωρολόγος Ματ Τέιλορ. Στη Μαδρίτη οι συνθήκες θα είναι αντίστοιχες του σημερινού Μαρακές, το Σιάτλ θα μοιάζει με το σημερινό Σαν Φρανσισκο και το Τόκιο με την Τσανγκσά της Κεντρικής Κίνας.

«Οι νυχτερινές θερμοκρασίες γίνονται πολύ πιο υψηλές. Αυτό μπορεί να έχει έναν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων που δεν τις έχουν συνηθίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΗΠΑ: Αναμένεται κυκλώνας-Εκκενώνονται περιοχές

Το κλίμα γίνεται τροπικό. Η Νέα Ορλεάνη πνίγηκε ...λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων από την τροπική καταιγίδα Μπάρι η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε κυκλώνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουϊζιάνα. Οι αρχές διέταξαν 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top