Το Παρίσι θα γίνει «πρωτεύουσα της ποδηλασίας»

Η δήμαρχος του Παρισιού θέλει να το κάνει όαση για τους ποδηλάτες

«Πρωτεύουσα της ποδηλασίας» θέλει να κάνει την πόλη του Φωτός η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό. 

Σε συνέντευξή της στην Journal du Dimanche η Ινταλγκό λέει ότι το 2020 «συνολικά, το Παρίσι θα διαθέτει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, μια αύξηση κατά 50%» σε σχέση με σήμερα. «Προτιμήσαμε την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Για να κάνουμε ασφαλέστερη την μετακίνηση των ποδηλατών , δημιουργήσαμε πραγματικές υποδομές για την ποδηλασία. Και αντί για απλά σημάδια στο έδαφος, δημιουργούμε προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Θα επανεξετάσουμε τη λειτουργία όλων των μεγάλες αρτηριών, που προορίζονταν αποκλειστικά για αυτοκίνητα».

Για το σκοπό αυτό, δρομολογούνται ήδη πολλά έργα στο Παρίσι, που θα ολοκληρωθούν αυτό το καλοκαίρι. «Για παράδειγμα θα παραδώσουμε στους ποδηλάτες τη λεωφόρο Σεβαστοπόλ τον Ιούλιο και την οδό Φαμπούρ Σεν Μαρτάν τον Αύγουστο», λέει η Ινταλγκό. «Η οδός Ριβολί θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και τμήμα της Λεωφόρου των Ηλισίων στο τέλος του έτους».

Η δήμαρχος του Παρισιού αποφάσισε να δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων 63 εκατομμυρίων ευρώ για τους ποδηλατοδρόμους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top