Ιμάμογλου: Καλές οι προθέσεις του στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

Συνάντηθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Tις καλές του προθέσεις απέναντι στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει να δείχνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, γι’ αυτό και υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτριά του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 10 το πρωί. Χαιρετά τους δημοσιογράφους και κατευθύνεται προς την αίθουσα που θα έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μπαίνει στο κτίριο κρατώντας το σακάκι στο χέρι, πριν το φορέσει για να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αμφότεροι μιλούν με θερμά λόγια.

«Ζητήσαμε και παρακαλέσαμε τον κύριο Δήμαρχό μας να δείχνει το ενδιαφέρον του απέναντι στο Πατριαρχείο μας. Ο ίδιος είναι άνθρωπος καλών προθέσεων» είπε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

«Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτή την πόλη το γεγονός ότι το Πατριαρχείο είναι το κέντρο μιας θρησκείας παγκόσμιας κλίμακας» σημείωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και μάλιστα μόλις δύο εβδομάδες μετά τις επαναληπτικές εκλογές και τη συντριπτική ήττα Γιλντιρίμ.

Το τραγούδι Ιμάμογλου σε τελετή μνήμης για τον θάνατο Αλεβιτών

Εκτός πάντως από τις χορευτικές του ικανότητες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δείχνει και τα φωνητικά του προσόντα σε συναυλία μνήμης για τη σφαγή της Σεβάστειας το 1993, όπου σκοτώθηκαν 33 Αλεβίτες σε επίθεση φανατικών ισλαμιστών.

Ο δήμαρχος στο τραμ

Ο νέος δήμαρχος συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη γνωριμία με τους συμπολίτες του όπως ακριβώς έκανε και κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Μπαίνει στο τραμ και συνομιλεί με τον κόσμο.

«Θέλω να έρθω σε επαφή με τα μέσα συγκοινωνίας. Οι πολίτες βέβαια έχουν ένα άγχος στην αρχή» σχολίασε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top