Τουρκία: Έμαθαν από το Star τις προθέσεις του Μακρόν!

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ - Τουρκίας

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πόλεμος Ηνωμένων Πολιτειών - Τουρκίας, με αφορμή τους εξοπλισμούς. Το επιτελείο Ερντογάν αναζητά διέξοδο που να ικανοποιεί Τραμπ και Πούτιν, ενώ η αποκάλυψη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υποστήριξη Μακρόν, κάνει αίσθηση στην τουρκική κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με το τούρκικο τηλεοπτικό δίκτυο  NTV «Σχεδιάζεται η εγκατάσταση των S-400 με την φόρμουλα της «ειρηνικής εγκατάστασης». Στην περίπτωση αυτή το σύστημα αν και θα είναι σε ετοιμότητα θα λειτουργεί μόνο σε περίπτωση περιφερειακών απειλών ή πολέμου. 
φ.η απο ντω

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αβεβαιότητες που έρχονται από την Άγκυρα. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και τις ενέργειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση (σε σχέση με την Τουρκία) για την μείωση της έντασης και την προώθηση του διαλόγου» αναφέρει ο Αμερικανός Πρεσβευτής, Ζέφρι Παϊατ. 

Η Τουρκική κοινή γνώμη μαθαίνει από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο STAR ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει με τα όπλα τα ελληνικά δίκαια.

«Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ελλάδας στην ανατολική Μεσογειο είναι η Γαλλία. Αποκαλύφθηκε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν πρότεινε στον Τσίπρα να στείλει πολεμικό πλοίο. Στόχος ασφαλώς η Τουρκία. Αυτή η πρόταση ανακοινώθηκε στην ελληνική κοινή γνώμη από τον Τσίπρα μέσω της ελληνικής τηλεόρασης Star» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσιογράφος στην τουρκική τηλεόραση. 

Πάντως, η προπαγάνδα συνεχίζεται και  μέσω των τουρκικών εφημερίδων. Τούρκος υποναύαρχος προτρέπει του υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για την ΑΟΖ.

«Επειγόντως συμφωνία Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας) για την ΑΟΖ αγνοώντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ. Τα 39 τ. χλμ που έκλεψε η Ελλάδα από τον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν από την Τουρκία» αναφέρει ο Cem Gürdeniz . 

Όμως ο   Έλληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που επισκέπτεται το Τελ Αβίβ  χαροποίησε ιδιαίτερα τα ισραηλινά γεράκια που περιμένουν τον Ερντογάν στη γωνία.

«Έχουμε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στη εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να αποφύγει περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή» τονίζει ο κ. Αποστολάκης. 

Την ίδια ώρα  4 σχηματισμοί τουρκικών F-16  και δύο φάντομ  εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Συνολικά σημειώθηκαν 42 παραβιάσεις στο  Αιγαίο, ενώ και 5 εμπλοκές με αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας, τα οποία αναχαίτισαν όλα τα τουρκικά.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top