Θανατική ποινή στους «μοναχικούς λύκους» που αποκεφάλισαν τουρίστριες

«Δεν μπορούμε να είμαστε επιεικείς σε αυτά τα τέρατα» είπε ο εισαγγελέας

οι τρεις τζιχαντιστές

Επιβολή θανατικής ποινής πρότεινε Μαροκινός εισαγγελέας για τους τρεις υπόπτους, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο βουνό Άτλας τον Δεκέμβριο του 2018.

«Δεν μπορούμε να είμαστε επιεικείς απέναντι σε αυτά τα τέρατα»

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Μαρόκο, τις φωτογραφίες των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που διέμεναν σε διάφορες γειτονιές του Μαρακές

Οι τρεις άνδρες είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που είχαν κινηματογραφήσει τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία. Οι αρχές ανέφεραν, μετά τη σύλληψή τους, ότι πρόκειται για «μοναχικούς λύκους» και ότι δεν είχαν συντονίσει τις δολοφονίες τους με την τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. 

Moναχικοί λύκοι οι δράστες που σκότωσαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες

Μία 24χρονη Δανή και μια 28χρονη Νορβηγή τα θύματα

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου πέρναγαν τις διακοπές τους.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, από τη Δανία

Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στον Άνω Άτλαντα, όρος που εκτιμούν ιδιαίτερα πολλοί ερασιτέχνες πεζοπόροι που επισκέπτονται το Μαρόκο. Τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί.

Η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ, από τη Νορβηγία

Ομολόγησαν οι δράστες

Τον περασμένο μήνα σε ακροαματική διαδικασία στο Σαλέ κοντά στο Ραμπάτ, δύο από τους υπόπτους, οι Αμπντεσαμάντ Ετζούντ και Γιουνές Ουζιγιάντ, ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες διανυκτέρευαν σε μια σκηνή στα βουνά.

«Δεν καταφέραμε να ενταχθούμε στο ισλαμικό κράτος και αποφασίσαμε να κάνουμε τζιχάντ στην πατρίδα μας», ομολόγησε ένας εκ των δολοφόνων.

Ένας τρίτος ύποπτος, ο Ραχίντ Αφάτι, δήλωσε ότι κατέγραψε σε βίντεο τη δολοφονία, ενώ ο Ετζούντ είπε ότι κοινοποίησε το βίντεο της δολοφονίας σε άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες άλλα 20 άτομα

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης για έναν τέταρτο ύποπτο που εγκατέλειψε την ομάδα την ημέρα της δολοφονίας, καθώς και ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 10 έως 30 χρόνια για 20 άλλα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για συνδέσεις με τους βασικούς υπόπτους.

Οι 20 αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ανάμεσά τους συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, ενθάρρυνση τρομοκρατίας και υπονόμευση της δημόσιας τάξης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top