Μεξικό: «Του είπα να μην κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο»

Συγκλονίζει η μάνα του άνδρα που πνίγηκε με το παιδί του

Ανείπωτη θλίψη και αντιδράσεις για τον μεταναστευτικό νόμο των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός πατέρα με την κόρη του στον ποταμό Ρίο Γκράντε στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Η μητέρα του 25χρονου άνδρα από το Ελ Σαλβαδόρ που πνίγηκε αγκαλιά με την 23 μηνών κόρη του, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είχε πει στο γιο της να μην κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο. 

Μιλώντας στην εφημερίδα La Pensa, η Ρόζα Ραμίρες, μητέρα του Όσκαρ είπε με δάκρυα στα μάτια:

«Του είπα να μην επιδιώξει το αμερικάνικο όνειρο. Δυστυχώς, όλοι ξέρετε τι συνέβη. Προσευχόμαστε στο Θεό επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να μας δώσει δύναμη».

Παρά τις εκκλήσεις της μητέρας του, ο Όσκαρ και η οικογένειά του έφυγαν από το Ελ Σαλβαδόρ τον περασμένο Απρίλιο, ελπίζοντας ότι θα βρουν δουλειά στις ΗΠΑ και θα αγόραζαν ένα σπίτι. Έμειναν τρεις μήνες στο Μεξικό περιμένοντας να εγκριθεί η αίτηση ασύλου και τελικά αποφάσισαν να πάνε κολυμπώντας στις ΗΠΑ.

Η σύζυγος του 25χρονου είδε τον άνδρα και την κόρη της να χάνονται στα ορμητικά ρεύματα του ποταμού. Η πρεσβεία του Ελ Σαλβαδόρ στο Μεξικό ανακοίνωσε ότι οι σοροί τους θα επαναπατριστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top