Σάλος από τη βίαιη και χωρίς λόγο σύλληψη οικογένειας με μικρά παιδιά

«Συγγνώμη» ζήτησε η δήμαρχος του Φοίνιξ δηλώνοντας «αηδιασμένη»

συλληψη οικογενειας φοινιξ

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα video που τραβήχτηκαν πριν από ένα μήνα και δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν βίαια και χωρίς λόγο, οικογένεια Αφροαμερικανών με μικρά παιδιά, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα χώρο στάθμευσης στο Φοίνιξ. Στα επίμαχα video διακρίνονται οι αστυνομικοί να διατάζουν την οικογένεια να βγει από το αυτοκίνητό της, ουρλιάζοντας και χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ότι θα ανοίξουν πυρ.

 

 

Αμέσως μετά μια Αφροαμερικανή γυναίκα βγαίνει από το όχημα μαζί με δύο μικρά παιδιά που τα παραδίδει σε κάποιο άλλο άτομο. Η γυναίκα συλλαμβάνεται. Στις επόμενες εικόνες, ένας αστυνομικός κλοτσάει στις γάμπες έναν άνδρα, ενώ του περνάει χειροπέδες αφού τον έχει ακινητοποιήσει, ακουμπισμένο σε ένα περιπολικό. Η γυναίκα ήταν η έγκυος αρραβωνιαστικά του οδηγού.

Μετά την δημοσιοποίηση των εν λόγω video η δήμαρχος του Φοίνιξ στην Αριζόνα ζήτησε «συγγνώμη» λέγοντας πως «όπως και πολλοί άλλοι, αηδίασα με αυτά που είδα στο βίντεο που δείχνει την αλληλεπίδραση της αστυνομίας με μια οικογένεια και με μικρά παιδιά».

 

 

Η Κλερ Καλέγκο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ανέφερε πως οι ενέργειες των αστυνομικών είναι «σαφώς μη επαγγελματικές» καθώς «δεν υπάρχει καμία κατάσταση στην οποία μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεκτή».

Η αρχηγός της αστυνομίας Τζέρι Ουίλιαμς είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχτεί μια κλήση για διάρρηξη όταν έπεσαν πάνω σ' αυτήν την οικογένεια. Εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο, αναφέροντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η οικογένεια έχει κινηθεί δικαστικά και ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δήμο του Φοίνιξ για παραβίαση των δικαιωμάτων της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top