Ζευγάρι τζιχαντιστών ετοίμαζε επίθεση με βιολογική βόμβα στη Γερμανία

Θα την ανατίναζαν μέσα σε μεγάλο πλήθος

τζιχαντιστες

Ξεκίνησε στο Ντίσελντορφ η δίκη του ζευγαριού που σχεδίαζε επίθεση με βιολογική βόμβα στη Γερμανία, με σκοπό να «σκοτώσει και να τραυματίσει όσο το δυνατόν περισότερο κόσμο».

Αυτό αναφέρει το κατηγορητήριο για τους δύο ριζοσπαστικοποιημένους Ισλαμιστές. Το σχέδιό που είχαν καταστρώσει από το Φθινόπωρο του 2017, ήταν να ανατινάξουν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε μεγάλο πλήθος.

Ο Σιφ Αλλάχ Χ., Τυνήσιος, 30 ετών, και η σύντροφός του Γιασμίν Χ., Γερμανίδα, 30 ετών, κατηγορούνται από την αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας της Γερμανίας για «κατασκευή βιολογικού όπλου από πρόθεση» στο πλαίσιο της «προετοιμασίας μιας σοβαρής ενέργειας» που θα έθετε «σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια».

Η σύλληψη του ζευγαριού, τον Ιούνιο του 2018, πιθανόν επέτρεψε να αποφευχθεί η πρώτη επίθεση στη Γερμανία με τη χρήση βιολογικού όπλου, είχε δηλώσει ο Χόλγκερ Μινχ, επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος της γερμανικής αστυνομίας. 

Ο Σιφ Αλλάχ Χ., Τυνήσιος, 30 ετών, και η σύντροφός του Γιασμίν Χ., Γερμανίδα, 30 ετών, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης 15 ετών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top