Στην αντεπίθεση η Huawei – Ζητά την άρση των κυρώσεων από ΗΠΑ

Ο κινεζικός κολοσσός προσφεύγει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας

Αίτημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, με τον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον της από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπέβαλε ο κινεζικός κολοσσός Huawei, καθώς απειλούν να την αποκλείσουν τόσο από την αμερικανική αγορά, όσο και από πολλές άλλες διεθνώς. 

Η Huawei προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας και ζητά να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου National Defense Authorization Act. 

Παράταση δίνει η Αμερική στη Huawei μετά το «μπλόκο» της Google

Ο συγκεκριμένος νόμος που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το περασμένο καλοκαίρι, απαγορεύει σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και προμηθευτές τους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας για λόγους εθνικής ασφάλειας, τονίζοντας ότι η εταιρεία ανήκει στο κινεζικό δημόσιο. 

«Μπλόκο» στη Huawei από την Google – Tι σημαίνει αυτό για τους χρήστες

Ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας διέψευσε επανειλημμένα ότι ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας ή ότι συνεργάζεται με τον κινεζικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον πλανήτη σε μαύρη λίστα που απαγορεύει κάθε συναλλαγή μαζί της, απόφαση που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο. 

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. 

Η Huawei διαψεύδει ότι τα προϊόντα της εγείρουν κίνδυνο για την αμερικανική ασφάλεια και καταγγέλλει ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να περιορίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. 

Πάντως ο κινεζικός κολοσσός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ήδη προχωρά σε κινήσεις για να περιορίσει τις συνέπειες από τις αμερικανικές κυρώσεις. Έτσι, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το Android της Google και τα Windows με το σύστημα Ark OS που έχει ήδη αρχίσει να ανεβάζει τις μετοχές του και να αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. 

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα μαίνεται ανελέητος και οι δύο πλευρές δείχνουν απρόθυμες προς το παρόν να κάνουν πίσω. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top