«Διέσχισε» τον Ατλαντικό μέσα σε ένα τεράστιο βαρέλι

Έφτασε στην Καραϊβική εκμεταλλευόμενος τα θαλάσσια ρεύματα

βαρελι

Δύο μίλια την ώρα χωρίς κινητήρα διέσχιζε μέσα στο τεράστιο πορτοκαλί βαρέλι του ο Ζαν Ζακ Σαβέν, ο οποίος κατάφερε να «περάσει» τον Ατλαντικό μέσα σε τέσσερις μήνες και να φτάσει στην Καραϊβική.

Ο 71χρονος Γάλλος κατάφερε να «πατήσει» στεριά εκμεταλλευόμενος τα θαλάσσια ρεύματα.

Το ταξίδι του ξεκίνησε από τις Κανάριες Νήσους στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, στις 26 Δεκεμβρίου 2018. Για να το πραγματοποιήσει κατασκεύασε μία αυτοσχέδια κάψουλα που έμοιαζε με βαρέλι και είχε υποστεί μετατροπές, διαθέτοντας ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν άφησε αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού. Έφτασε στον Άγιο Ευστάθιο της Καραϊβικής μετά από ταξίδι 2.930 ναυτικών μιλίων. 

«Τα πάντα έχουν ένα τέλος ... Τελικά, εδώ είμαι στο τέλος αυτής της περιπέτειας», έγραψε στο Facebook την Παρασκευή, αφού έπιασε στεριά για πρώτη φορά φέτος.

Όταν έφτασε στον Άγιο Ευστάθιο τον καλωσόρισε ένα κέντρο καταδύσεων, ενώ του έδωσαν και δωμάτιο στο νησί.

«Κάποιοι αστειεύονταν και ρωτούσαν αν τον συνέλαβαν κατά την άφιξή του επειδή ήταν τόσο τρελός», δήλωσε στο CNN κάτοικος του νησιού. Αυτό το ταξίδι, όμως, δεν ήταν η πρώτη μεγάλη περιπέτεια του Σαβέν. Προηγουμένως εργάστηκε ως στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής και ιδιωτικός πιλότος και ανέβηκε στις Άλπεις το 2015.

Aφού ξεκουραστεί, θα μπει πάλι πίσω στο βαρέλι του και θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο στη Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top