Βρετανία: Θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές

Οι κάλπες θα στηθούν στις 23 Μαΐου

Τερέζα Μέι

Κανονικά θα διεξάγει η Βρετανία ευρωεκλογές, επιβεβαίωσε την Τρίτη υπουργός της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, Ντέιβιντ Λίνγτινγκτον ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 23 Μαΐου. 

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα κατόρθωνε να αποφύγει τις εκλογές αυτές και εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί να υπηρετήσει κάποιος Βρετανός βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο. 

«Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την Ε.Ε. πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος» είπε.

«Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν τις 22 Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να συμμετάσχει, σε αυτές τις εκλογές», που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλήρωσε.

Brexit: Δεύτερο δημοψήφισμα ετοιμάζει η Τερέζα Μέι

Θέλουν οι Βρετανοί το Brexit; Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ κι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top