Επεισοδιακή Πρωτομαγιά σε Γαλλία και Τουρκία

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η Πρωτομαγιά στη Γαλλία και στη Τουρκία. Χάος στο Παρίσι, όπου κουκουλοφόροι παρεισφρήσαν στην πορεία των Κίτρινων Γιλέκων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία... 

Παρά τους 7400 αστυνομικούς, περίπου 2000 ακροαριστεροί κουκουλοφόροι -γνωστοί ως black blocs- ανακατεύτηκαν με διαδηλωτές και μέλη των κίτρινων γιλέκων. Ακολούθησαν βίαια επεισόδια. Τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις.

Τουρκία

Συγκρούσεις και σωρεία συλλήψεων και στην Κωνσταντινούπολη. Εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στην αποκλεισμένη πλατεία Ταξίμ. 

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην Ταξίμ, που τον Ιούνιο του 2013 ήταν  επίκεντρο πρωτοφανούς κύματος διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν. Όμως τα συνδικάτα πηγαίνουν κάθε χρόνο για να τιμήσουν τους 34 νεκρούς της Πρωτομαγιάς του 1977.

Ρωσία: Επεισόδια στην Αγία Πετρούπολη

«Ο Πούτιν είναι κλέφτης» φώναζαν οι περίπου 2000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Αγία Πετρούπολη... Αποκαλούσαν φασίστες τους αστυνομικούς που προέβησαν σε 30 συλλήψεις.

Χιλιάδες οπαδοί του κομμουνιστικού κόμματος παρέλασαν δίπλα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Ισπανία: Ζητούν μεταρρυθμίσεις από τη νέα κυβέρνηση

Μαζικές πορείες στην Ισπανία. Οι διαδηλωτές ζητούν μεταρρυθμίσεις από τους σοσιαλιστές που μόλις κέρδισαν τις εκλογές.

Ασία: Μαζικές πορείες για καλύτερες συνθήκες εργασίας

Σε όλη την Ασία ποτάμια διαδηλωτών ξεχύθηκαν στους δρόμους, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και όχι μισθούς πείνας. Στις Φιλιππίνες έκαψαν ομοίωμα του προέδρου Ντουτέρτε.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top