Τουρκία: Σε εξοπλιστικό πυρετό ο Ταγίπ Ερντογάν

Κόντρα Ερντογάν Μακρόν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα του σε υπερδύναμη της Μεσογείου. Ωστόσο, η οικονομική ύφεση απειλεί ανοικτά το μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Εξοπλιστικός πυρετός από Τουρκία σε αέρα και θάλασσα. 

Η Άγκυρα έχει πια στα χέρια της το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Tufan. Μπορεί να εξαπολύσει τα βλήματα με ταχύτητα 3.000 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Κόντρα Ερντογάν Μακρόν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η άθλια οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, συνθέτει ένα σκηνικό αποσταθεροποίησης και χάους. Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του  απασφαλίζει κατά του Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξή του στους Αρμένιους.

«Εάν κοιτάξουμε εκείνους που επιχειρούν να δίνουν μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη δημοκρατία στην Τουρκία με το αρμενικό ζήτημα και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εμείς βλέπουμε ότι όλοι τους έχουν αιματηρό παρελθόν» λέει ο Τούρκος Πρόεδρος. 
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε πορεία μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Σαν χθες, γράφεται μία από τις πιο μελανές σελίδες του 20ου αιώνα,  η γενοκτονία  των Αρμενίων το 1915. Η πορεία μνήμης έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη καταλήγει σε επεισόδια. Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προσπαθούν να διαλύσουν το πλήθος οι αστυνομικοί.

Στην Αθήνα , η επέτειος για τα 104 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κυλά ειρηνικά με κεντρικό σύνθημα «αγώνας, νίκη, δικαιοσύνη»

Ίδια εικόνα και στην Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες θλιμμένα πρόσωπα κρατούν  τις φωτογραφίες των θυμάτων  που σφαγιάστηκαν.

Οι Αρμένιοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη από την Αμερική μέχρι τη Νέα Ζηλανδία έχουν γίνει μια γροθιά.  «Απαιτούμε δικαιοσύνη όπως και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top