Ισόβια στη «δολοφόνο των νοσοκομειακών θαλάμων»- Χορηγούσε αντιπηκτικά

Θεωρήθηκε ύποπτη για πάνω από δέκα θανάτους ασθενών

Φάουστα Μπονίνο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε μια Ιταλίδα νοσοκόμα για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο στην Τοσκάνη, στους οποίους χορηγούσε αντιπηκτικά.

Η 55χρονη Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον.

Ο συνήγορός της αποκαλούμενης και «δολοφόνου των νοσοκομειακών θαλάμων», παντρεμένης και μητέρας δύο παιδιών, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η «δολοφόνος των νοσοκομειακών θαλάμων»

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».  Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπονίνο ότι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή, αλλά όχι απελπιστική κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top