Boeing 737 MAX: Αεροπορική εταιρία ακυρώνει 115 πτήσεις ημερησίως

Παρατείνει την καθήλωση στο έδαφος των 24 αεροσκαφών της ως τις 19/8

Boeing 737 MAX

Μετά τη σχεδόν καθολική απαγόρευση των Boeing 737 MAX τον περασμένο μήνα, έπειτα από τις δύο αεροπορικές τραγωδίες με αεροσκάφη αυτού του τύπου, η American Airlines ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα ακυρώνει περίπου 115 πτήσεις ημερησίως αυτό το καλοκαίρι.

Συντριβή Boeing 737 MAX 8: Τι έδειξαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους

Boeing 737 Max: Τους τελευταίους πέντε μήνες οι πιλότοι ανέφεραν προβλήματα

Aναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις με Boeing 737 Max

Η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία προέβλεπε ως τώρα την αναστολή της εκμετάλλευσης αυτών των αεροσκαφών, που καθηλώθηκαν στο έδαφος για λόγους ασφαλείας από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ως την 5η Ιουνίου. Όπως έκανε όμως γνωστό, παρατείνει την καθήλωση στο έδαφος των 24 αεροσκαφών Boeing 737 MAX που διαθέτει στον στόλο της ως τη 19η Αυγούστου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα Boeing 737 MAX απαγορεύθηκε να πετούν μετά τα μέσα Μαρτίου. Τότε, συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου, έγινε το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα, αυτό της Ethiopian Airlines, με νεκρούς 157 επιβαίνοντες. Το πρώτο είχε γίνει λίγους μήνες νωρίτερα, στις 29 Οκτωβρίου.

Το Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, με αποτέλεσμα οι 189 επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top