Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο ένας από τους ληστές στο αεροδρόμιο Τιράνων

Έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων φέρεται να ήταν ο ένας από τους ληστές που σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς την Τρίτη στο αεροδρόμιο των Τιράνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Αντμίρ Μουρατάι, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων το 2013 μαζί με δέκα ακόμα επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς. 

Τότε οι ελληνικές αρχές είχαν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις από τους δραπέτες, ο Μουρατάι όμως είχε καταφέρει να διαφύγει και από τότε αγνοούταν τα ίχνη τους. 

Αιματηρή ληστεία σε αεροσκάφος στα Τίρανα

Την Τρίτη, ο Μουρατάι μαζί με συνεργούς του και φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων με όπλα και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα από αεροσκάφος. 

Οι δράστες μπήκαν από την είσοδο που χρησιμοποιεί η πυροσβεστική υπηρεσία, πήραν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Η επέμβαση όμως της αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, ανταλλαγή πυρών κι ένας από τους ληστές να πέσει νεκρός. 

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκοντας μέσα στο αεροσκάφος είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του αεροσκάφους είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν οι τρεις άνδρες μπήκαν μέσα από το κάτω μέρος, απείλησαν με τα όπλα τους το πλήρωμα και διέταξαν όλους να πέσουν στο πάτωμα. Το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε πτήση για τη Βιέννη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, πάνω στον νεκρό βρέθηκε ένα όπλο, μια χειροβομβίδα και γεμιστήρες με σφαίρες. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Κάποιες αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως άλλες πηγές ανέφεραν ότι η λεία μπορεί να είναι πενταπλάσια.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top