Δέκα νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τρεις άνθρωπο παρασύρθηκαν από χείμαρρο μέσα σε ταξί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς άνδρες του πυροσβεστικού σώματος εντόπιζαν κι άλλα θύματα, τρία από αυτά μέσα σε ταξί που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη με τα οχήματά τους όταν οι πλημμύρες σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Συγγενής των θυμάτων ξεσπά σε κλάματα. AP Photo/Silvia Izquierdo)

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια· πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν φουσκωτές βάρκες για να σώσουν παιδιά.

Ο δήμαρχος Μαρσέλου Κριβέλα κήρυξε την πόλη σε κατάσταση κρίσης, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και προέτρεψε τους πολίτες να μη κυκλοφορούν στους δρόμους παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη, καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν χθες, αν και δεν ήταν τόσο ισχυρές. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Δρόμοι κόπηκαν στα δύο και έγιναν «κομμάτια». AP Photo/Silvia Izquierdo

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, έπεσαν 245 χιλιοστά βροχής μέσα σε μερικές ώρες στην Κοπακαμπάνα, ενώ ο μέσος όρος των κατακρημνίσεων τον Απρίλιο δεν ξεπερνά τα 95 χιλιοστά.

Πριν από δύο μήνες, πλημμύρες είχαν στοιχίσει επτά ανθρώπινες ζωές στη μεγαλούπολη, όπου πολλοί κάτοικοι ζουν σε φαβέλες, παραγκουπόλεις συχνά οικοδομημένες σε πλαγιές λόφων, ιδιαίτερα ευάλωτες.

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν θύματα που έχουν «θαφτεί» στις λάσπες. AP Photo/Silvia Izquierdo

Η εφημερίδα O Globo σε κύριο άρθρο της κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε «ομήρους» της βροχής εξαιτίας της «αδράνειας» του δήμου.

Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο σημείο όπου άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τις λάσπες.AP Photo/Silvia Izquierdo

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. AP Photo/Silvia Izquierdo
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top