Μακελάρης Ν. Ζηλανδίας: Θα εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης στο δικαστήριο

Κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες

Mία μέρα μετά την επίθεση, ο μακελάρης οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ατάραχος και χαμογελαστός, κάνοντας το σήμα "Οk"

Ο 28χρονος Αυστραλός που προκάλεσε το μακελειό σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, στις 15 Μαρτίου, κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας γνωστοποίησε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος θα εμφανιστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου της Κράιστσερτς, μέσω βιντεοσύνδεσης από το Όκλαντ όπου κρατείται, τη μοναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νέα Ζηλανδία. 

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

Νέα Ζηλανδία: Ποιος είναι ο «Τουρκοφάγος» μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανέφερε ότι «εξακολουθούν να εξετάζονται» κι άλλες κατηγορίες, προσθέτοντας πάντως ότι δε θα σχολιάσει τη δικογραφία που σχηματίζεται, διότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη.

Ο Μπρέντον Τάραντ θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου αφότου σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στα δύο τεμένη στα μέσα του Μαρτίου. Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, την επομένη του μακελειού, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μόνο έναν φόνο, καθώς οι αρχές ήθελαν να κινηθούν γρήγορα, αλλά νέες κατηγορίες προστέθηκαν κατόπιν. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές εάν θα του ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατία.

Mακελειό Νέα Ζηλανδία: Ο «Τουρκοφάγος» σκόπευε να συνεχίσει την επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος, ο οποίος θεωρείται οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, μετέδιδε live στο facebook, την επίθεση και τη στιγμή που σκότωνε αθώους ανθρώπους. Το αιματοκύλισμα ήταν πρωτοφανές στην ήσυχη Νέα Ζηλανδία. Ο δράστης, ο οποίος αποκαλείται και «Τουρκοφάγος» είχε άδεια οπλοφορίας και στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε όπλα και τουφέκια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top