Νέα πρόκληση των Τούρκων: Καμία απόφαση για το Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Ακάρ: Δε θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματα της χώρας μας

Ο Χουλουσί Ακάρ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε τη χώρα μας να μη λάβει καμία απόφαση για το Αιγαίο χωρίς την άδεια της Τουρκίας.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων, τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες», είπε ο Ακάρ, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στις μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία.

Σκληρή απάντηση Αποστολάκη στον Ακάρ: Να σοβαρευτεί η Τουρκία!

«Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν η να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Δε θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας δηλαδή στη βόρεια Συρία να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αποστολάκης στον ΟΗΕ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top