Θρίλερ με αγνοούμενους τουρίστες που έκαναν trekking

Χάθηκαν κατά τη διάρκεια εξόρμησης και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής

τουριστες αγνοουμενοι

Τρεις Γερμανοί τουρίστες και ένας Βραζιλιάνος χάθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια εξόρμησης σε οροσειρά των Άνδεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Περού, η οποία προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις, ο 26χρονος Λίσαν Στέκελ, η 27χρονη Σίμον Κλάινερ ο 26χρονος Μαξιμίλιαν Κάουφμαν από τη Γερμανία και ο 29χρονος Φελίπε Πασέτου Φούνεζ, πλοίαρχος του βραζιλιάνικου Πολεμικού Ναυτικού κηρύχτηκαν αγνοούμενοι τη Δευτέρα, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι πρεσβείες τους.

«Ο βραζιλιάνος υπήκοος έστειλε ειδοποίηση για τη θέση του (...) με το κινητό του στην πρεσβεία του στη Λίμα. Επρόκειτο για κλήση για βοήθεια, ενημέρωση πως χάθηκαν», δήλωσε άλλος αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή, ο Έντουιν Αρίαραν, στον ιστότοπο Áncash Noticias.

Οι έρευνες γίνονται στην οροσειρά Ουάιουας, όπου έκαναν trekking οι τέσσερις τουρίστες. Η οροσειρά αυτή φθάνει σε ύψος έως και τα 6.635 μέτρα.

Οι αρχές σκόπευαν να στείλουν ένα ελικόπτερο να ψάξει την περιοχή, «αλλά οι κλιματικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την υπέρπτηση κι αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την έρευνα», επισήμανε ο Μπέκερ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top