Κίτρινα Γιλέκα: Απαγορεύτηκαν το Σάββατο οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά τις λεηλασίες της προηγούμενης εβδομάδας

Δείτε στο video τη στιγμή που μία μητέρα με το μωρό της κινδύνευσαν όταν παγιδεύτηκαν στο διαμέρισμά τους που βρισκόταν πάνω απο τράπεζα στην οποία είχαν βάλει φωτιά διαδηλωτές

Δραστικά μέτρα έλαβε η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την επανάληψη των λεηλασιών του περασμένου Σαββάτου, όταν κατά τη διάρκεια της 18ης διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων», το κέντρο του Παρισιού πήρε φωτιά κυριολεκτικά.

Μετά την απομάκρυνση του αρχηγού της ασυνομίας του Παρισιού από τα καθήκοντά του, ο διάδοχός του αποφάσισε να κλείσει το Σάββατο τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για τους διαδηλωτές και να αποκλείσει την πρόσβαση σε μια μεγάλη περίμετρο, που περιλαμβάνει το προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται στο τομέα του Ελιζέ από τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας. 

«Κίτρινα Γιλέκα»: Για μαζικές συλλήψεις ετοιμάζεται η Γαλλία

«Κίτρινα Γιλέκα»: Άγρια επεισόδια, λεηλασίες και 11 τραυματίες

Εικόνες «Marfin»: Έβαλαν φωτιά σε τράπεζα και παγιδεύτηκε με το μωρό της

Πλάνα από τις λεηλασίες και τις καταστροφές της περασμένης εβδομάδας. Πηγή: Reuters

«Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτές οι βιαιοπραγίες και οι καταστροφές είναι πιθανόν να επαναληφθούν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ανακοινώθηκαν» για αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο νέος αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλμάν. 

Μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν και στη Νίκαια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, που υποδέχεται, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Τομείς της πόλης θα αποκλειστούν για κάθε πρόσωπο, εκτός των κατοίκων, και οι αρχές θα πραγματοποιούν έρευνες σε όποιον θέλει να εισέλθει εκεί. 

Οι πόλεις της Τουλούζης και του Μπορντό (νοτιοδυτικά), που αποτέλεσαν επίσης θέατρο συγκρούσεων, θέτουν σε εφαρμογή ανάλογα μέτρα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top