Μία 16χρονη κρύβεται πίσω από πρωτοφανή κινητοποίηση για το κλίμα

Οι νέοι ξεσπούν: «Το 2050 εσείς θα έχετε πεθάνει, εμείς όχι!»

κλιμα κινητοποιηση

Μία 16χρονη Σουηδέζα βρίσκεται πίσω από μία πρωτοφανή κινητοποίηση για το κλίμα.

Η δράση ξεκίνησε μέσω Facebook από την έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ και η ανταπόκριση στο κάλεσμά της ήταν τόσο μεγάλη, που μαθητές από το Σίδνεϊ μέχρι το Παρίσι, το Τόκιο, το Μόντρεαλ, το Χονγκ Κονγκ και την Καμπάλα, ετοιμάζονται στις 15 Μαρτίου να κάνουν «απεργία από το σχολείο για το κλίμα».
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I think we are only seeing the beginning. I think that change is on the horizon and the people will stand up for their future.” Long interview in The Guardian. Link in bio!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις


Το κίνημα της 16χρονης Γκρέτα ονομάζεται FridaysforFuture. Στο «όνομά» του λοιπόν, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.000 συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

Ωστόσο, κανείς δε γνωρίζει προς το παρόν αν οι νέοι που θα συγκεντρωθούν θα είναι περισσότεροι από μια... χούφτα σε πολλές από τις πόλεις αυτές.

«Προς το παρόν οι ηγέτες λένε απλώς ότι θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν», είχε αναφέρει πρόσφατα η Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Αυτό δεν είναι αρκετό διότι το σπίτι μας καίγεται: Θέλω να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε».
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

School strike week 29. #climatestrike #schoolstrike4climate #fridaysforfuture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις


«Το τεστ για το κίνημα δε θα είναι το μέγεθος του πλήθους (...) αλλά οι πράξεις που θα γίνουν μέσα στην κοινωνία ως απάντηση στην κλιματική κρίση», προσθέτει η 16χρονη.

Η κινητοποίηση για το κλίμα ζητά αποδείξεις από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου ότι ο κόσμος παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας το πολύ στους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top