Πρόστιμο 2.500 ευρώ αν περπατήσεις με σαγιονάρα στο Cinque Terre

Μόνο με παπούτσια ορειβασίας

Εικόνα από την περιοχή Cinque Terre

Ετοιμάζεις ταξίδι στο Cinque Terre στην ανατολική Ριβιέρα της Ιταλίας το καλοκαιράκι; Αν ναι, φρόντισε να μη βάλεις στις αποσκευές σου σαγιονάρες, μπαλαρίνες και πέδιλα, διότι πολύ απλά δε θα τα φορέσεις. Εκτός κι αν θες να πληρώσεις πρόστιμο 2.500 ευρώ!

Η περιοχή Cinque Terre είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Οι τοπικές αρχές όμως αποφάσισαν όχι μόνο να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και να επιβάλουν και αυστηρό… dress code. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph», οι αρχές θα επιβάλλουν αυστηρά πρόστιμα σε οποιονδήποτε κάνει πεζοπορία στην περιοχή με σαγιονάρες, μπαλαρίνες ή πέδιλα, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα ατυχήματα με τουρίστες που επιχειρούσαν να εξερευνήσουν τα πρώην ψαροχώρια της περιοχής. 

Οι τοπικές ομάδες ορεινής διάσωσης «έχουν κουραστεί» να σπεύδουν να βοηθήσουν τουρίστες που κάνουν ανάβαση στη δύσβατη περιοχή και παγιδεύονται λόγων των υποδημάτων τους. 

Το χρηματικό πρόστιμο, σύμφωνα με τη «The Telegraph» θα κυμαίνεται από 50 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με «την ταλαιπωρία και τα έξοδα, με τα οποία επιβαρύνουν τις αρχές».

«Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ πιστεύοντας ότι βρίσκονται στην παραλία, αλλά οι διαδρομές πάνω από τα χωριά είναι σαν μονοπάτια βουνού», δήλωσε ο Πατρίτσιο Σκαρπελίνι, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Cinque Terre. «Πρώτα θα ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία και μετά θα αρχίσουμε να εκδίδουμε πρόστιμα».

Τα Cinque Terre είναι πέντε παράκτια χωριά ανάμεσα στη Γένοβα και το Λιβόρνο που ενώνονται με πανέμορφα μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στη θάλασσα. 

Τα δημοφιλή μονοπάτια στις πλαγιές του λόφου ανακηρύχθηκαν το 1997 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το 1999 χαρακτηρίστηκαν Εθνικό Πάρκο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top