Το φονικότερο χτύπημα ανεμοστρόβιλου-23 νεκροί από ταχύτητα ανέμων 274 χλμ.

Ακόμη επτά άνθρωποι αγνοούνται στην Αλαμπάμα

Οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι στην Αλαμπάμα στέρησαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον ακόμη επτά αγνοούνται. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και τέσσερα παιδιά ήταν ηλικίας 6,8,9 και 10 ετών, σύμφωνα με τις αρχές. Μία επταμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η μικρή κοινότητα του Μπόργκαρντ, κοντά στα σύνορα Αλαμπάμα- Τζόρτζια αποχαιρετά σε κλίμα πένθους τους 23 νεκρούς, θύματα της κακοκαιρίας, την ίδια ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Αλαμπάμα «χτενίζουν» τα συντρίμμια των σπιτιών που ισοπεδώθηκαν, αναζητώντας ίχνη των αγνοουμένων.

Από την πλευρά του, ο σερίφης της κομητείας Τζέι Τζόουνς δήλωσε σήμερα ότι τα συνεργεία διάσωσης έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους «στις πλέον πληγείσες περιοχές», αφού «χτένισαν» το μεγαλύτερο μέρος της κομητείας χθες.

Άνεμοι ταχύτητας 274 χλμ/ώρα

Οι ανεμοστρόβιλοι, που σάρωσαν την περιοχή την Κυριακή συνοδευόμενοι από ανέμους ταχύτητας 274 χλμ/ώρα, αναποδογύρισαν τροχόσπιτα και ξερίζωσαν δέντρα.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Μπόγκαρντ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, είχαν μόλις οκτώ με εννέα λεπτά για να αναζητήσουν καταφύγιο, αφότου σήμανε ο συναγερμός, τόνισε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κρις Ντάρντεν.

Πρόκειται για το φονικότερο χτύπημα ανεμοστρόβιλου, έπειτα από εκείνον που έπληξε το Μουρ, στην Οκλαχόμα, τον Μάιο του 2013, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 375.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top