Ορειβάτης είπε στη μητέρα του να μην ανησυχεί κι έπεσε από ύψος 400 μέτρων

Προσπαθούσε να κάνει κατάβαση στο όρος Μοντ Μπλανκ

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 25χρονο Πολωνό ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά αφότου είχε καθησυχάσει τη μητέρα του που ανησυχούσε για το εγχείρημά του να κατέβει το όρος Μοντ Μπλανκ της Γαλλίας. 

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα επιστρέψω σύντομα», είπε ο Κριστιάν Μαντέχα στη  μητέρα του σε live streaming βίντεο από την κορυφή του γαλλικού βουνού, αλλά τελικά η μοίρα είχε άλλα… «γραμμένα» για τον νεαρό ορειβάτη. 

Ο νεαρός ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στο Μοντ Μπλανκ.

Σας ευχόμαστε καλή ημέρα. Γειά σου μαμά. Βλέπει και αυτή τη ζωντανή μετάδοση. Κοίτα μητέρα, δεν είναι πολύ όμορφο το θέαμα; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα επιστρέψω σύντομα. Το σημείο που βρισκόμαστε λέγεται Couloir of Death, είπε στη σύνδεσή του ο 25χρονος Κριστιάν. 

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαντέχα έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν σε ύψος 2.200 μέτρων κι έπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. 

Λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο Κριστιάν είχε πει στη μητέρα του να μην ανησυχεί. 

Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Πολωνός ορειβάτης «έκανε κάποιο τεχνικό λάθος ενώ υπάρχουν και πληροφορίες που εξετάζουμε για προβλήματα στον εξοπλισμό του».

Μαζί με τον Μαντίχα τη στιγμή του δυστυχήματος βρίσκονταν άλλοι τέσσερις έμπειροι ορειβάτες από Πολωνία και Ρωσία, οι οποίοι, όμως, δεν ήταν δεμένοι μεταξύ τους με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να κάνει λόγο για «έλλειψη επαγρύπνησης» εκ μέρους τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top