Το αεροπλάνο του Εμιλιάνο Σάλα κινούταν σαν γιο- γιο επί 15 λεπτά

Για τραγικά λάθη του πιλότου κάνουν λόγο οι ερευνητές

Νέες υποθαλάσσιες φωτογραφίες από το κατεστραμμένο αεροπλάνο, στο οποίο επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων της Βρετανίας και αποκαλύπτουν ότι ο πιλότος έκανε απότομη βουτιά λίγο πριν συντριβεί, αλλά και σοβαρά λάθη πριν την απογείωση. 

Τα φτερά του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Σάλα διαλύθηκαν εντελώς

Σύμφωνα με το πόρισμα της υπηρεσίας, για την τραγωδία της 21ης Ιανουαρίου στο στενό της Μάγχης το μοιραίο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο ποδοσφαιριστής της Cardiff κινούνταν σαν γιο - γιο επί 15 λεπτά πριν συντριβεί στη θάλασσα. 

Έτσι έπεσε το αεροπλάνο του Εμιλιάνο Σάλα: Όλα έγιναν σε δέκα λεπτά

Ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον ανεβοκατέβασε τέσσερις φορές το αεροσκάφος στον αέρα, λέγοντας στον πύργο ελέγχου ότι δεν έχει καλή ορατότητα. Ακριβώς 24 δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πρόσκρουση το αεροπλάνο έκανε βουτιά στα 2.400 πόδια από τα 4.000 πόδια και μετά στα 1.600 σε έναν ρυθμό 7.000 ποδιών το λεπτό. Ο Ίμποτσον προσπάθησε απεγνωσμένα να πάρει ύψος, όμως απέτυχε και το αεροσκάφος συνετρίβη. 

Με την πρόσκρουση στη θάλασσα το αεροσκάφος κόπηκε σε τρία κομμάτια

Θρήνος στην κηδεία του Εμιλιάνο Σάλα – Τραγική φιγούρα η αδελφή του

Το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς από την πρόσκρουση και διαλύθηκε σε τρία μέρη. Η μηχανή εκσφενδονίστηκε από το cockpit, τα φτερά έγιναν μια άμορφη μάζα και η ουρά αποκόπηκε. 

Ο πιλότος δεν είχε άδεια να πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ίμποτσον, ο οποίος ήταν part time πιλότος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες επί πληρωμή και είχε απορριφθεί το αίτημά του για να πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις. 

Νεκρός ο Εμιλιάνο Σάλα – Δική του η σορός που βρέθηκε στο αεροπλάνο

Η AAIB αναφέρει στο πόρισμά της ότι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί τα ακριβή αίτια της συντριβής, όμως αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι το αεροπλάνο δεν κατάφερε να πετάξει σε μια ευθεία από τη Γαλλία έως την Ουαλία. 

Συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Σάλα

Έγγραφα που δημοσιεύουν γαλλικά Μέσα σχετικά με τον πιλότο, δείχνουν ότι έκανε βασικά λάθη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της πτήσης. Δεν είχε τα προσόντα να πετά υπό κακές καιρικές συνθήκες, παρ’ όλ’ αυτά εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας πραγματοποίησε την πτήση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top