Κτηνοτρόφος θα αποζημιώσει οικογένεια τουρίστριας που σκοτώθηκε από αγελάδα

Καταδικάστηκε να δώσει μισό εκατομμύριο ευρώ

γερμανιδα κτηνοτροφος αγελαδα

Το ποσό των… 490.000 ευρώ καταδικάστηκε να καταβάλλει ένας κτηνοτρόφος στην οικογένεια Γερμανίδας τουρίστριας που σκοτώθηκε από αγελάδα.

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2014. Το θύμα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στο Στουμπάιταλ του Τυρόλου και δέχτηκε την επίθεση της αγελάδας ενώ περνούσε ανάμεσα από ένα κοπάδι όπου υπήρχαν πολλές μητέρες με τα μοσχαράκια τους.

Ο σύζυγος και ο γιος της προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία αποφάνθηκε πως ο κτηνοτρόφος πρέπει να αποζημιώσει την οικογένειά της με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο εξής στους δύο άνδρες 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Ο κτηνοτρόφος υποστήριζε ότι είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες όπου έγραφε ότι στην περιοχή έβοσκαν αγελάδες με τα μοσχαράκια τους, όμως το δικαστήριο του Ίνσμπρουκ έκρινε ότι το σημείο όπου σκοτώθηκε η Γερμανίδα ήταν μια «νευραλγικής σημασίας» διάβαση, την οποία θα έπρεπε να έχει περιφράξει. 

Η καταδικαστική απόφαση και η βαριά ποινή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των αγροτών στις αυστριακές Άλπεις. Ο πρόεδρος της επαρχίας του Τυρόλου χαρακτήρισε την απόφαση «καταστροφή» για τον αγροτικό κόσμο, τονίζοντας ότι θα έχει «μοιραίες επιπτώσεις» για τον τουρισμό στις Άλπεις.

Το τοπικό Αγροτικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι ήδη πολλοί κτηνοτρόφοι επικοινώνησαν μαζί του και «θέλουν να μάθουν αν επιτρέπεται να αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες να βόσκουν στα λιβάδια ή αν θα πρέπει να τα περιφράξουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top