Αυτές είναι οι καλύτερες ώρες για να κάνεις γυμναστική

Συγχρονίσου με το εσωτερικό σου ρολόι

γυμναστικη

Πόσες φορές έχετε νιώσει την ανάγκη για ύπνο, με τον «Μορφέα» να σας στήνει; Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έρχεται εύκολα για όλους μας.

Αυτό όμως μπορεί εύκολα να αλλάξει, βοηθώντας τους ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνίες, jet lag ή αλλάζουν συχνά βάρδιες στη δουλειά. 

Η λύση βρίσκεται που αλλού; Στη γυμναστική. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology, η γυμναστική μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό μας ρολόι ή αλλιώς στον κιρκαδιανό (ή κιρκαδικό) ρυθμό.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν:

  • Η άσκηση στις 7 το πρωί ή μεταξύ 1 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα, επιταχύνει το εσωτερικό μας ρολόι, και μας βοηθά να ξεκινάμε τις δραστηριότητές μας νωρίτερα την επόμενη μέρα.
  • Η γυμναστική μεταξύ 7 το απόγευμα και 10 το βράδυ, καθυστερεί το εσωτερικό μας ρολόι και αλλάζει την απόδοσή μας την επόμενη μέρα.
  • Η άσκηση μεταξύ 1 έως 4 τα ξημερώματα και 10 το πρωί είχε μικρή επίδραση στο εσωτερικό μας ρολόι.

«Γνωρίζαμε πως η άσκηση μπορεί να επηρεάσει το εσωτερικό μας ρολόι, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο ποιες ώρες της ημέρας το καθυστερεί ή το επιταχύνει. Χωρίς αυτή την πληροφορία, δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαταραχές στο εσωτερικό τους ρολόι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top