Σκάβουν με τα χέρια στις λάσπες - Σχεδόν 300 αγνοούμενοι στη Βραζιλία

Συνελήφθησαν πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας

Σαν να ψάχνουν ψύλλο στ΄άχυρα είναι οι διασώστες στη Βραζιλία, που από την περασμένη εβδομάδα προσπαθούν να βρουν επιζώντες μέσα στις λάσπες, μετά την κατάρρευση φράγματος τελμάτων.

Μέχρι στιγμής 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 279 παραμένουν αγνοούμενοι. Όσο περνάνε οι ώρες όμως, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, εξανεμίζονται.

Κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία: Τους σώζουν μέσα απο τις λάσπες

Η κατάρρευση του φράγματος τελμάτων (των απορριμμάτων δηλαδή που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων), είχε ως αποτέλεσμα εκτάσεις ολόκληρες να θαφτούν κάτω από τη λάσπη.

Τα βραζιλιάνικα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια ισραηλινών στρατιωτικών, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων, σκάβοντας ακόμα και με τα χέρια.

Συνελήφθησαν πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας

Τρεις εργαζόμενοι και δύο μηχανικοί, οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της Vale, συνελήφθησαν σήμερα.

Σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει για τις συλλήψεις, οι δύο μηχανικοί είχαν υπογράψει για την ασφάλεια του φράγματος, το οποίο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας τον θάνατο 65 ανθρώπων. 

Οι ερευνητές της Μίνας Ζεράις εξέδωσαν συνολικά εντάλματα σύλληψης εις βάρος πέντε ανθρώπων και εντάλματα έρευνας για άλλους επτά. Όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι για ανθρωποκτονία, πλαστογράφηση εγγράφων και περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστή.

Η ιδιοκτήτρια του μεταλλείου ένα από τα φράγματα του οποίου κατέρρευσαν από άγνωστη ακόμη αιτία, η Vale, η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, υπέστη βαρύ πλήγμα στο χρηματιστήριο στο Σαν Πάουλου, με τις μετοχές της να πέφτουν 24,5% στο κλείσιμο, την πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την τραγωδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top