Sabah: Οι Έλληνες εκφοβίζονται για να μην καταθέσουν στεφάνι στα Ίμια

Τουρκικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν σκηνικό έντασης στο Αιγαίο

Ίμια

Ένταση μοιάζει να δημιουργείται στο Αιγαίο, βάσει των προκλητικών δημοσιευμάτων των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες. Όπως μεταδίδουν,  ισχυρές τουρκικές δυνάμεις περιπολούν τα Ίμια, για να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις». Κι όλα αυτά, ενόψει της επετείου της Κρίσης των Ιμίων. 

«Ελληνικές προκλήσεις» εννοούν οι Τούρκοι, την κατάθεση στεφάνων που γίνεται κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο του 1996.

Συγκεκριμένα, η Sabah μεταδίδει ότι από το απόγευμα εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός στα Ίμια, προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις». 

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι "Έλληνες αξιωματούχοι, που έρχονται να καταθέσουν ένα στεφάνι κάθε χρόνο στους βράχους του Kardak, φέτος δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν. Λόγω της 23ης επετείου, 3 θωρηκτά και 1 ακτοπλοϊκό πλοίο περιπολούν την περιοχή και εκφοβίζουν τους Έλληνες στρατιώτες".

Την ίδια ώρα, σε αναζήτηση στους χάρτες της Google στην περιοχή των Ιμίων, εμφανίζεται φωτογραφία Τούρκου στρατιώτη, πίσω από τον οποίο ανεμίζει η τουρκική σημαία. Η φωτογραφία δείχνει να έχει αναρτηθεί «Ιανουάριο 2019». Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι είναι αληθινές, καθώς οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό, μπορεί να αναρτήσει φωτογραφία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top