Υπέγραψαν τη Συνθήκη του Άαχεν Μέρκελ και Μακρόν

Το διμερές σύμφωνο δεσμεύει τη βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών

Τη Συνθήκη του Άαχεν υπέγραψαν σήμερα η Άγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν, στη γερμανική πόλη του Άαχεν. Το νέο διμερές σύμφωνο δεσμεύει τη βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών και ανοίγει το δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπέγραψαν τη νέα συνθήκη φιλίας, η οποία αποσκοπεί στην εμβάθυνση της γαλλογερμανικής φιλίας, στη δημιουργία δεσμών σε ένα "νέο επίπεδο" και στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και στις δύο χώρες.

Χαιρετισμός Μέρκελ - Μακρόν μετά την υπογραφή του συμφώνου φιλίας Γερμανίας- Γαλλίας

Χαιρετισμός Μέρκελ - Μακρόν μετά την υπογραφή του συμφώνου φιλίας Γερμανίας- Γαλλίας

Η Συνθήκη του Άαχεν θα είναι «το θεμέλιο της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε η Μέρκελ πριν την υπογραφή του νέου συμφώνου φιλίας.

Αυτή η συνθήκη «βασίζεται στα ιδρυτικά θεμέλια της Συνθήκης του Ελιζέ του 1963, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική συμφιλίωση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και θα ορίζει ως νέο στόχο την αυξημένη σύγκλιση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας» διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

«Εκείνοι που ξεχνούν την αξία της γαλλογερμανικής συμφιλίωσης καθιστούν τους εαυτούς τους, συνεργούς των εγκλημάτων του παρελθόντος. Εκείνοι που διαδίδουν ψέματα, πληγώνουν τους ίδιους ανθρώπους, τους οποίους προσποιούνται ότι υπερασπίζονται, επιδιώκοντας να επαναλάβουν την ιστορία μας», δήλωσε ο Μακρόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top