Στο έλεος του χιονιά Αυστρία και Γερμανία – Τουλάχιστον εφτά νεκροί

Αναμένεται νέα σφοδρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις σε Αυστρία και Γερμανία, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό υπό τον φόβο χιονοστιβάδων.

Ένας 28χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα, βρέθηκαν νεκροί στο Σάλτσμπουργκ της κεντρικής Αυστρίας, ενώ περίπου 40 διασώστες μαζί με σκυλιά, ψάχνουν ακόμα δύο άτομα, που εξαφανίστηκαν ενώ περπατούσαν στο χιόνι στο Χόενμπεργκ της Αυστρίας.

Στη Γερμανία, μία 44χρονη έχασε τη ζωή της στη περιοχή της Βαυαρίας, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από κλαδιά δέντρων που έπεσαν από το βαρύ χιόνι.

Στην Αυστρία οι Αρχές κλείνουν αυτό που κάποτε ήταν δρόμος. Φωτογραφία: Αssociated Press

Τη ζωή της έχασε και μία γυναίκα από την Ελβετία, η οποία καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, υποκύπτοντας στα τραύματά της.
Από χιονοστιβάδα θάφτηκαν επίσης και τρεις σκιέρ στην Αυστρία, με τις Αρχές να προειδοποιούν τους λάτρεις του αθλήματος να αποφεύγουν τις βουνοπλαγιές αλλά και την οδήγηση, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Για τις επόμενες ημέρες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως θα έρθουν νέες, σφοδρές χιονοπτώσεις, με τις ερευνητικές ομάδες διάσωσης και τα ελικόπτερα να είναι επί ποδός.

Στη Βαυαρία, οι Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν δρόμους και κάποιες σιδηροδρομικές γραμμές.

Τέλος, η Ολλανδική εταιρία KLM ανακοίνωσε πως ενόψει του νέου χιονιά, ακύρωσε 159 Ευρωπαϊκές πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top