"Ψήνεται" η Αυστραλία - 49,3 βαθμοί Κελσίου και νεκροί

Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν καθώς κύμα καύσωνα πλήττει την Αυστραλία με αποτέλεσμα πλήθη ανθρώπων να σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Βικτόρια από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, Σάββατο. Ένας Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια κατάδυσής του σε λίμνη στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σάνσαϊν της ανατολικής Πολιτείας Κουίνσλαντ,.

Εδώ και επτά ημέρες οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αυστραλία και μέχρι την αραιοκατοικημένη κεντρική έρημο και τις πολυάνθρωπες ανατολικές παραλιακές Πολιτείες, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ της πλούσιας σε μεταλλεύματα περιφέρειας Πιλμπάρα της δυτικής Αυστραλίας, όπου ο υδράργυρος έθφασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου -- πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός. Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στην περιοχή Μπικόλ, στις ανατολικές Φιλιππίνες, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Αλμπάι, Τζόι Σάρτε Σαλσέντα.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο κυβερνήτης ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα έχουν αναφεθεί στο Αλμπάι, το Καμαρίνες Σουρ, το Σορσογκόν και το Μασμπάτε.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Rappler, άλλοι 17 άνθρωποι αγνοούνται. Πολλά σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε οδικούς άξονες.

Φονική χιονοστιβάδα στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, στην Ρωσία, χιονοστιβάδα καταπλάκωσε διασώστες την ώρα που κατευθύνονταν σε εργοστάσιο για επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός εργάτη. Δυο διασώστες πέθαναν ενώ οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top