Ινδονησία: Μετά το τσουνάμι, ηφαιστειακή τέφρα απειλεί τα αεροπλάνα

Κόκκινος συναγερμός και ζώνη αποκλεισμού

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης στην Ινδονησία. Λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου, το Ανάκ Κρακατόα «απειλεί» και τα αερολάνα.

Οι αρχές της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν ότι αναδρομολογούνται όλες οι πτήσεις ώστε να μην περνούν πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο σημαίνει «παιδί του Κρακατόα».

Ανάμεσα στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, έχει εκλυθεί μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό.

Δορυφορική εικόνα του ηφαιστείου. Φωτογραφία: Αssociated Press

«Όλες οι πτήσεις αναδρομολογούνται», καθώς έχει κηρυχθεί «κόκκινος συναγερμός λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το Κρακατάου», ανέφερε η AirNav, η κρατική υπηρεσία ελέγχου πτήσεων, σε ανακοίνωσή της.

Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη δεύτερη υψηλότερη κλίμακα, επιβάλλοντας ζώνη αποκλεισμού σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

Το περασμένο Σάββατο, κατάρρευση κατάρρευση μέρους του κρατήρα του ηφαιστείου στη θάλασσα το Σάββατο προκάλεσε τσουνάμι ύψους πέντε μέτρων, το οποίο έπληξε απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές στο στενό Σούντα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 430 άνθρωποι, κατά τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top