Tσαντισμένη η Μέι, κατσάδιασε τον Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής - Video

Σαστισμένος ο Πρόεδρος της Κομισιόν από την «επίθεση»

Μια γερή… κατσάδα φύλαγε η Τερέζα Μέι στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στα όριά της. Από τη μία οι σφοδρές αντιδράσεις για το Brexit, από την άλλη η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ίδιο της το κόμμα εναντίον της και δεν άργησε να ξεσπάσει.

Η Μέι μπορεί να «επιβίωσε» της ψήφου δυσπιστίας, ωστόσο δεν άντεξε το άδειασμα του Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Ε.Ε δεν θα κάνει άλλες υποχωρήσεις για το Brexit.

Έτσι όταν τον είδε στη Σύνοδο Κορυφής τον… περιποιήθηκε αναλόγως. Η γλώσσα του σώματός της, τα λέει όλα. Όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, η Μέι έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον Γιούνκερ. Κρατά σφιχτά το τσαντάκι της, τον «καρφώνει» με τα μάτια και του μιλά σε έντονο ύφος.

Ένας μάλλον… σαστισμένος και αποσβολωμένος Γιούνκερ, την παρακολουθεί προσεκτικά.

Η Μέι "τα χώνει" στον Γιούνκερ, ενώ εκείνος προσπαθεί να την ηρεμήσει

Αν και η έντονη συνομιλία κατεγράφη από τις κάμερες, τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και έτσι δεν έμαθε ποτέ κανείς τι είπαν οι δυό τους.

Ωστόσο την απορία μας την έλυσε η ίδια η Μέι, η οποία αποκάλυψε ότι του ζήτησε τον λόγο επειδή την αποκάλεσε… «νεφελώδη».

«Είχα μία έντονη συζήτηση με τον Γιούνκερ» δήλωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στη συνέχεια.

Ωστόσο προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, λέγοντας ότι «αυτό είναι το είδος της συζήτησης που μπορείς να έχεις όταν έχεις αναπτύξει μια σχέση εργασίας και εργάζεσαι καλά με τον άλλον».

«Πάντως δεν χορεύαμε» απάντησε ο Γιούνκερ

Όταν ο Πρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι συζητούσαν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό σήμερα το πρωί, ο Γιούνκερ απάντησε: «Πάντως δεν χορεύαμε».

Μάλιστα φρόντισε να λύσει την «παρεξήγηση», εξηγώντας πως η Τερέζα Μέι, νόμιζε ότι ο ίδιος επέκρινε την ίδια όταν είπε πως η βρετανική θέση είναι «νεφελώδης». «Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο».
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top