28χρονη υπέφερε από κύστη ωοθηκών που είχε το βάρος εφτά νεογέννητων μωρών

Οι γιατροί επέμεναν πως είναι έγκυος παρά τις αρνητικές εξετάσεις

κυστη ωοθηκων

Μια κύστη ωοθηκών που ζύγιζε… 26 ολόκληρα κιλά κουβαλούσε εδώ και καιρό η 28χρονη Keelly Favell, η οποία μάταια προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς ότι δεν είναι έγκυος, παρά τα συνεχή και αρνητικά τεστ αίματος.

Η νεαρή κοπέλα ζούσε το τελευταίο διάστημα έναν εφιάλτη. Η κοιλιά της μεγάλωνε συνεχώς. Εκείνη πίστευε πως είναι απλά πάχος. Οι γιατροί από την άλλη, ήταν σίγουροι πως είναι έγκυος.

Τελικά, αποδείχτηκε πως η «εγκυμοσύνη» ήταν μια κύστη ωοθηκών που είχε το βάρος εφτά νεογέννητων μωρών!

 

 

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 28ΧΡΟΝΗΣ

Ήταν το 2014 όταν η Keelly Favell από το Swansea της Ουαλίας, άρχισε να παίρνει βάρος.

«Πάντα είχα μερικά κιλά παραπάνω, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, η κοιλιά μου άρχισε να μεγαλώνει. Αυτό όμως συνέβαινε πολύ αργά και σταδιακά. Έτσι δεν κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί εδώ και 10 χρόνια. Κάποιες φορές σκεφτήκαμε μήπως ήμουν έγκυος, αλλά κάναμε τεστ εγκυμοσύνης και πάντοτε ήταν αρνητικά».

Όπως περιγράφει η 28χρονη, η όλη κατάσταση ήταν πολύ άβολη. Η κοιλιά της συνεχώς μεγάλωνε, και όταν όλοι της εύχονταν για την «εγκυμοσύνη», εκείνη έπρεπε να τους εξηγεί τι συμβαίνει.

 

 

Το 2016 δεν άντεξε άλλο. Με την κοιλιά της να μοιάζει με αυτήν μιας γυναίκας που είναι έγκυος εννέα μηνών, επισκέφτηκε έναν ακόμα γιατρό, ο οποίος με τη σειρά του επέμενε πως περιμένει παιδί. 

Τελικά ο γιατρός την έστειλε να κάνει υπέρηχο, ο οποίος έδειξε τι πραγματικά συνέβαινε. Μια τεράστια κύστη ωοθηκών, βάρος 26 κιλών, ήταν «περικυκλωμένη» από υγρό.

«Μου ήταν δύσκολο να περπατήσω, ακόμα και να αναπνεύσω» θυμάται η Keelly Favell. «Ποτέ δεν θα ξεχάσω το σοκ στο πρόσωπο του γιατρού όταν με εξέταζε. Μου είπε πως είχα μια τεράστια κύστη ωοθηκών και πως θα έπρεπε να υποβληθώ άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Μου εξήγησαν πόσο μεγάλη ήταν η κύστη και μου έδειξαν φωτογραφίες. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τόσο καιρό περπατούσα με αυτό μέσα μου».

Τελικά η 28χρονη χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί η κύστη. Η επέμβαση της άφησε μια τεράστια ουλή και ραγάδες, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί στο μέλλον να κάνει παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top