Στο φως άθικτη μούμια γυναίκας ηλικίας… 3.000 ετών

Μέχρι σήμερα παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη

Εντυπωσιακές εικόνες έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Λούξορ της Αιγύπτου, όπου ανακαλύφθηκε μούμια γυναίκας 3.000 ετών.

Όπως θα δείτε και στο video, η πολύ καλά διατηρημένη μούμια, βρέθηκε μέσα στη μία από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε γαλλική αρχαιολογική αποστολή  στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμού Νείλου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία, μέχρι σήμερα, παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

Oι δύο σαρκοφάγοι που ανακαλύφθηκαν στη Αίγυπτο

Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανέφερε πως το όνομα της γυναίκας ήταν «Thuya», αν και η εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ακριβή ταυτοποίηση της μούμιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι, «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία». Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο ονομαστούς Φαραώ, όπως ο Τουτανχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.

Το εσωτερικό της μίας σαρκοφάγου όπου βρέθηκε η καλοδιατηρημένη μούμια γυναίκας ηλικίας... 3.000 ετών

Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ. Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται 4.000 πριν.

Είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές της Αιγύπτου αποκαλύπτουν το περιεχόμενο σαρκοφάγου ενώπιον των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top