Brexit, ώρα μηδέν: Στηρίζει Μέι και προσύμφωνο το υπουργικό συμβούλιο

«Θα έρθουν δύσκολες μέρες», λέει η Μέι - Πιθανή η πρόταση μομφής από Τόρις

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

«Είχαμε μια παθιασμένη συζήτηση για το Brexit» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετά τη συνεδρίαση του μαραθωνίου υπουργικού συμβουλίου για το προσύμφωνο του Brexit, που είχε ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

«Πιστεύω πως το έγγραφο της συμφωνίας ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Όταν βγάλεις τις λεπτομέρειες, η επιλογή είναι καθαρή. Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες. Η επιλογή ήταν αυτή η συμφωνία που θα μας δώσει πίσω τον έλεγχο, ή να πάμε πίσω στο μηδέν. Είναι δουλειά μου ως πρωθυπουργός να εξηγήσω τις αποφάσεις», είπε ο Μέι.

«Πιστεύω πως ό, τι χρωστάω στη χώρα είναι να παίρνω αποφάσεις προς το εθνικό συμφέρον. Με όλη μου την καρδιά πιστεύω πως αυτή η απόφαση είναι προς το συμφέρον όλου του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε η ίδια.

Πιθανή η πρόταση μομφής για Μέι

Την ίδια ώρα, σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται πως βρίσκετια η βουλευτική ομάδα των Τόρις.

Σύμφωνα με το BBC, δεν αποκλείεται να υποβάλλουν και πρόταση δυσπιστίας, αφού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένα με το προσχέδιο για το διαζύγιο με την ΕΕ.

Το ίδιο κλίμα μετέδωσε και ο δημοσιογράφος του Skynews, Τομ Ράινερ, ο οποίος μετέδωσε δήλωση του βουλευτή των Συντηρητικών, Κόνρο Μπερνς, που μίλησε ανοικτά για αλλαγή πρωθυπουργού, όταν ο πρωθυπουργός δε μπορεί να αλλάξει την πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top