Νεκρή ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

Το θύμα

Μια 33χρονη Ουκρανή ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ τον περασμένο Ιούλιο, εξέπνευσε την Κυριακή στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. 

«Η Κάτια Χαντζιούκ είναι νεκρή. Λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες σύντομα», ανέφερε αρχικά μέσω Facebook μια οργάνωση, η οποία αναρτούσε συχνά ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της και ειδήσεις για την εξέλιξη της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο επιβεβαίωσε τον θάνατό της και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους της.

«Ζητώ από τις δυνάμεις της τάξης να κάνουν τα πάντα εντός των δυνάμεών τους ώστε οι δολοφόνοι της Κατερίνας Χαντζιούκ να βρεθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν», έγραψε ο Ποροσένκο στο Twitter μερικές ώρες αργότερα.

Η Χαντζιούκ ήταν δημοτική σύμβουλος και ακτιβίστρια και είχε καταγγείλει κρούσματα διαφθοράς στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή, όπου ζούσε. 

Τον περασμένο Ιούλιο άγνωστος της επιτέθηκε, ρίχνοντάς της ένα λίτρο θειικού οξέος. Η νεαρή γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο σώμα, στο ένα χέρι και στο μάτι, ενώ είχε υποστεί σοβαρές βλάβες σε πάνω από το 30% του σώματός τη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top