Χωρίς προηγούμενο ο κυκλώνας Μάικλ – Ο πιο ισχυρός τα τελευταία 100 χρόνια

Προειδοποίηση Αρχών: «Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία»

Μέχρι και τέσσερα μέτρα ύψος αναμένεται να φτάσουν τα κύματα που θα προκληθούν από τον κυκλώνα «Μάικλ», ο οποίος αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4 (της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον).

Με ανέμους που πνέουν με 210 χιλιόμετρα την ώρα, ο «Μάικλ» πλησιάζει απειλητικά τις ακτές της Φλόριντα. Μέχρι στιγμής, 500.000 άνθρωποι έχουν λάβει σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κυκλώνας αναμένεται να φτάσει σήμερα στην πολιτεία της Φλόριντα, και ενδέχεται να είναι «η πιο καταστροφική καταιγίδα εδώ και δεκαετίες» στην περιοχή.

Κυκλώνας Μάικλ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) προειδοποίησε ότι πρόκειται «για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο», ενώ 500.000 άνθρωποι έχουν λάβει συστάσεις να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

«Είναι ένα φαινόμενο πιθανόν φονικό για τις περιοχές βορειοανατολικά των ακτών του Κόλπου του Μεξικού», επεσήμανε το NHC.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΜΑΙΚΛ»

«Ο κυκλώνας Μάικλ είναι ένα φαινόμενο χωρίς προηγούμενο, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από όσους έχουμε ζήσει. Μην θέτετε τη ζωή σας σε κίνδυνο, απομακρυνθείτε ΑΜΕΣΩΣ αν σας ζητηθεί», τονίζουν Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ταλαχάσι, πρωτεύουσα της Φλόριντα.

Κυκλώνας Μάικλ

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Ο κυκλώνας πρόκειται να περάσει από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ προτού κατευθυνθεί προς τον Ατλαντικό. 

Ο Μάικλ «ενδέχεται να είναι η πιο καταστροφική καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και δεκαετίες», προειδοποίησε χθες Τρίτη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ. 

Εξάλλου σε ανάρτησή του στο Twitter νωρίς σήμερα το πρωί τόνισε απευθυνόμενος στους κατοίκους της πολιτείας ότι:

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να απομακρυνθείτε προτού οι μετεωρολογικές συνθήκες αρχίσουν να επιδεινώνονται τις επόμενες ώρες».

Κυκλώνας Μάικλ

Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΕΤΩΝ

«Θα είναι ο πιο ισχυρός εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια» για πολλές περιοχές, επεσήμαναν από την πλευρά τους οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Φλόριντα. 

«Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να προετοιμαστείτε για αυτή την τερατώδη και ενδεχομένως καταστροφική καταιγίδα», επέμεινε ο Σκοτ, προσθέτοντας ότι 2.500 άνδρες της Εθνοφρουράς έχουν κινητοποιηθεί. «Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επισκευάσετε το σπίτι σας, αλλά όχι να επαναφέρετε κάποιον στη ζωή». 

Κυκλώνας Μάικλ

ΤΡΑΜΠ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ»

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, «η FEMA είναι έτοιμη, όλος ο κόσμος είναι έτοιμος», τόνισε o Τραμπ. 

Κυκλώνας Μάικλ

Στη συνέχεια ο κυλώντας αναμένεται να πλήξει «περιοχές της Τζόρτζια και δυστυχώς ξανά τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα», οι οποίες επλήγησαν πριν από ένα μήνα από τον κυκλώνα Φλόρενς, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. 

Κυκλώνας Μάικλ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top