Eικόνες Αποκάλυψης στην Ινδονησία: 1.234 νεκροί από το τσουνάμι

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

Δείτε στο video συγκλονιστικές εικόνες από τις δραματικές προσπάθειες διάσωσης αλλά και εναέρια πλάνα 

 

Τέλος δεν έχει ο θρήνος στην Ινδονησία μετά τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που επακολούθησε.

Τα σωστικά συνεργεία είναι αντιμέτωπα με εικόνες αποκάλυψης, καθώς ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 1.234 νεκρούς, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φθάσει ακόμη σε ορισμένες περιοχές.

Σεισμός Ινδονησίας: Άντεξε 3 μέρες κάτω από τα χαλάσματα-Ανασύρθηκε ζωντανή

Ινδονησία νεκροί

ΒΡΗΚΑΝ 34 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ

Ινδονησιακό σωστικό συνεργείο βρήκε τα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών μιας σχολής θεολογίας, μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης — επίσης γνωστής με το όνομα Σουλαουέσι — που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον σεισμό της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του ινδονησιακού Ερυθρού Σταυρού.

Ινδονησία νεκροί

«Συνολικά 34 βρέθηκαν από την ομάδα» του ΕΣ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.

Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Ινδονησία νεκροί

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα» για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, «με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας μια διαδρομή μιάμισης ώρας μεταφέροντας ταυτόχρονα τις σορούς», εξήγησε.

Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης υπέστη τεράστια καταστροφή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 844 νεκρούς. 

Ινδονησία νεκροί

Στην παραθαλάσσια πόλη Παλού ειδικά, τα κύματα σάρωσαν άτυχους κατοίκους, τμήματα κτιρίων, αυτοκίνητα, βλάστηση.

Ο τελικός απολογισμός εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς σε ορισμένες περιοχές, τα σωστικά συνεργεία δεν αναμενόταν να φθάσουν παρά μόλις σήμερα. Η περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου είναι μια από τις πιο απόμερες, νοτιοανατολικά της Παλού.

Ινδονησία νεκροί

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ακατάλληλα συστήματα προειδοποίησης, έλλειψη ενημέρωσης για το πώς να ενεργήσουν οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού και ένας στενός κόλπος που διοχέτευσε την καταστροφική ισχύ του τσουνάμι προς τις ακτές: ο συνδυασμός διαφορετικών παραγόντων έφερε την καταστροφή στην Ινδονησία. 

Ινδονησία νεκροί


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top