Τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ: Στους 31 οι νεκροί από τον τυφώνα Florence

Τεράστιες οι καταστροφές από τον τυφώνα

Πλημμύρες Florence

Τους 31 έχουν πλέον φτάσει οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Florence από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, ενώ το κόστος των υλικών ζημιών αγγίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. 

Mετά τον “Florence” ο υπερ-τυφώνας Mangkhut – Ποια χώρα σαρώνει -Δύο νεκροί

Σάρωσε ο τυφώνας Florence - Άφησε πίσω του επικίνδυνες βροχές

Η Florence έχει πλέον υποβαθμιστεί σε υπερτροπική καταιγίδα και κινείται βορειοανατολικά, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες.

Στη Βόρεια Καρολίνα, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι έξι θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές της Νότιας Καρολίνας. Την ίδια ώρα οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς φοβούνται περαιτέρω κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ποταμών, όσο μαίνεται η κακοκαιρία.

«Αυτή είναι μια ιστορική καταιγίδα, η οποία συνεχίζεται. Ορισμένες περιοχές δεν έχουν ακόμη υποστεί τα χειρότερα, καθώς επαπειλούνται νέες πλημμύρες», προειδοποίησε ο Ρόι Κούπερ, κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, κάνοντας λόγο για «μνημειώδη καταστροφή για την Πολιτεία μας».

Τα πάντα έχουν καλυφθεί από νερό, άνθρωποι με τα λίγα υπάρχοντά τους, προσπαθούν να σωθούν και να μετακινηθούν σε πιο ασφαλή σημεία. 

Την ίδια ώρα, ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» και το Ρίτσμοντ της Βορτζίνια, με τους μανιασμένους ανέμους να «ξηλώνουν» στέγες σπιτιών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ανεμοστρόβιλων που αναμένεται να πλήξουν το κεντρικό τμήμα της πολιτείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top