Τρόμος στη Βοστόνη: Ισχυρές εκρήξεις - Ένας νεκρός

Σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός – Δεκάδες τραυματίες

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης σε τρεις κοινότητες βόρεια της Βοστόνης, μετά από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν λόγω διαρροής αερίου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, τουλάχιστον 12 να τραυματιστούν και αρκετά σπίτια να γίνουν παρανάλωμα του πυρός. 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης της Βοστόνης που έσπευσαν να εκκενώσουν τις τρεις κοινότητες, καταγράφηκαν 70 πυρκαγιές και εκρήξεις  στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ.

Από τους 12 τραυματίες οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, ενώ ένας ακόμα διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι κι ένας πυροσβέστης. 

Στις τρεις αυτές περιοχές υπήρχε έντονη οσμή αερίου, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους με τηλεβόες και να καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ειδικά, εκείνοι που προμηθεύονταν φυσικό αέριο από την εταιρεία Columbia Gas. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της. 

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ομάδα ερευνητών της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών θα μεταβεί την Παρασκευή στις πληγείσες περιοχές για να ερευνήσει τα αίτια των εκρήξεων. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top