Ιταλία: Καταγγελία για την γέφυρα – Δεν έγινε ποτέ η έκτακτη συντήρηση

Τι αποκαλύπτει πολιτικός μηχανικός που συμμετείχε στον σχεδιασμό

Μια σοβαρή καταγγελία για την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «La Repubblica».

Όπως αποκαλύπτει ιταλός πολιτικός μηχανικός ο οποίος συμμετείχε στον σχεδιασμό και την οικοδόμηση της γέφυρας, πριν από πενήντα χρόνια, η συνολική, έκτακτη συντήρηση της γέφυρας δεν έγινε ποτέ:

«Το 1979 άρχισαν να περνούν τα μεγάλα φορτηγά, με σαράντα τόνους βάρος και οι συνθήκες άλλαξαν. Δημιουργήθηκαν, κατά συνέπεια, και πολλές ουρές. Κατά την διάρκεια των ετών πέρασα πολλές φορές από την γέφυρα Μοράντι και αισθάνθηκα περίεργους κραδασμούς», δήλωσε ο Σαβέριο Φερράρι.

Ο Ιταλός μηχανικός πρόσθεσε ότι «το κατήγγειλα στην αρμόδια υπηρεσία της εταιρίας, αλλά μου απάντησαν ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία χρήματα. Δεν έγινε ποτέ η συνολική, έκτακτη συντήρηση που χρειαζόταν. Και θεωρώ  ότι έπρεπε να προστεθεί και ένας επιπλέον πυλώνας, στο κεντρικό σημείο της γέφυρας».

Ο Φερράρι προβλέπει τέλος, ότι για την κατασκευή νέας γέφυρας, μετά από την κατεδάφιση της τωρινής, θα χρειαστούν είκοσι τέσσερις με τριάντα μήνες. 

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Δέκα με είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A10 της Γένοβας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 38.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top