Ρουμανία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της διαφθοράς

Aίτημά τους να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς με συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ρουμανία για ακόμα μια μέρα.

Αφορμή για να βγουν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους ήταν το αίτημά τους να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εξαιτίας πρόσφατης νομοθεσίας που ευνοεί την κυβέρνηση και τη διαφθορά. Τα μέτρα που ψηφίστικαν, όπως λένε οι διαμαρτυρόμενοι, είναι κομμένα και ραμμένα για την προώθηση των συμφερόντων διεφθαρμένων πολιτικών.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να διωχθούν οι δράστες των βιαιοτήτων κατά τη διάρκεια της πορείας. Διαδηλωτές κατέθεσαν ποινικές καταγγελίες κατά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax, 452 άνθρωποι, ανάμεσά τους 35 αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πλατεία Victoriei στο κέντρο της πόλης.

Snoop Dogg και System of a Down στο πλευρό των Ρουμάνων διαδηλωτών

Kαλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν αντιδράσει μέσα από τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας τους διαδηλωτές στο Βουκουρέστι.

Ο Serj Tankian, ο frontman του συγκροτήματος System of a Down, μοιράστηκε μία από τις ειδήσεις για τη διαδήλωση του Βουκουρεστίου στη σελίδα του Facebook, μαζί με ένα μήνυμα υποστήριξης για τους Ρουμάνους διαδηλωτές.

«Θέλω να δηλώσω την ειλικρινή μας υποστήριξη σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Ρουμανία που αγωνίζονται για δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα τους. Οι φωνές σας έχουν φέρει την αλλαγή πριν και θα την ξαναφέρουν. Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που να μπορεί να νικήσει το θέλω των ανθρώπων, ειδικά όταν ένας πληθυσμός ασκεί αποκεντρωμένη πολιτική ανυπακοή. Με πολλή αγάπη», έγραψε στο Facebook.

 

Εν τω μεταξύ, ο Snoop Dogg μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο ενός περιστατικού στη διαδήλωση του Βουκουρεστίου.

Ο διάσημος αμερικανός ράπερ θα εμφανιστεί στη Ρουμανία αυτό το καλοκαίρι, στο Arenele Romane στο Βουκουρέστι.

Μετά τα βίαια επεισόδια την Παρασκευή, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν στο Βουκουρέστι και άλλες μεγάλες πόλεις και το Σαββατοκύριακο. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού Viorica Dancila και είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο κυβερνών συνασπισμός PSD-ALDE διεξάγει πράγματα στη χώρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes. F. T. P.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη snoopdogg (@snoopdogg) στις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top