Παρενόχλησε 22χρονη και μετά τη χαστούκισε επειδή του απάντησε

Σάλος στη Γαλλία από το video που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Γαλλίας το video από κάμερα ασφαλείας που απεικονίζει μια 22χρονη να τρώει χαστούκι από έναν άνδρα επειδή «τόλμησε» να απαντήσει στην σεξουαλική παρενόχληση που της έκανε στη μέση του δρόμου.

Το εξοργιστικό περιστατικό δημοσιοποίησε η ίδια στους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί στα social media.

Όπως περιέγραψε η ίδια, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι, ένας άνδρας την παρενόχλησε σεξουαλικά «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο».
Τότε εκείνη του απάντησε «"βούλωσέ το" συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε»
, έγραψε η 22χρονη.

Αυτό συνέβη έξω από καφετέρια του Παρισιού. Ο άνδρας που εξοργίστηκε από την απάντησή της, της πέταξε ένα τασάκι, στη συνέχεια την ακολούθησε και τη χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, καθώς έφαγε το χαστούκι έξω από καφετέρια της περιοχής.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό που η ίδια δημοσίευσε, μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του. 

Μετά το περιστατικό, η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του άνδρα που της επιτέθηκε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien» για την περιπέτειά της, η Μαρί Λαγκέρ αποκάλυψε πως έχει μώλωπες στο πρόσωπο και πως δε φανταζόταν ποτέ ότι το video θα είχε τέτοια απήχηση και θα γινόταν viral. 

Όπως γράφει σήμερα το BBC, το βίντεο έχει συγκεντρώσει ήδη 900.000 προβολές. 

Το βίντεο με την επίθεση εναντίον της 22χρονης είδε το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμου επί τόπου σε περιστατικά παρενόχλησης στον δρόμο, ύψους τουλάχιστον 90 ευρώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top